4 поради як обрати корм для котів

06.09.2024 в 17:22
572
4 поради як обрати корм для котів
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
З перших днів життя котики потребують уваги та збалансованого харчування, яке легко забезпечити, якщо з відповідальністю поставитись до вибору корму.

Збалансоване харчування корисне для котів, адже домашні улюбленці потребують уваги до підбору їхнього раціону, адже це запорука їх чудового самопочуття та міцного здоров'я. Сучасні виробники пропонують багате різноманіття кормів, повністю готових до вживання, які навіть не потрібно доповнювати іншими компонентами чи добавками.

Перед власниками котів завжди буде стояти дуже складне завдання — обрати серед безлічі пропозицій на ринку найкращий корм для свого улюбленця. І саме рішення цієї, першочергової задачі допоможе підтримувати здоров'я тварини в будь-якому віці, забезпечити їй необхідний рівень енергії, підтримувати нормальну вагу та продовжити роки життя.

Головні фактори вибору найкращого корму для котів

З перших днів життя домашні улюбленці потребують уваги та збалансованого харчування, яке легко забезпечити, якщо з відповідальністю поставитись до вибору корму. Існує декілька порад, які допоможуть вирішити це складне завдання, орієнтуючись на потреби тварини, її вік та навіть стать, поточний стан здоров'я, особливості та вимоги, смакові вподобання.

Вибір між сухим та вологим кормом

Сухі корми зручно використовувати, вини гарантують здоров'я зубів та дуже економні в розході, як і вологі види кормів характеризуються збалансованим складом. Вологі види харчування вирізняються обмеженим строком споживання, виробляються в зручному пакуванні, що забезпечує зручність організації харчування та дозування на кожен прийом.

Для забезпечення здоров'я улюбленця рекомендується збалансувати раціон сухим та вологим кормом, використовуючи обидва види кормів, що урізноманітнить харчування та розширить спектр корисних речовин, що споживаються.

Підбір складу корму та його збалансованість

Якісні корми для котів вирізняються збалансованим складом, з яким можна ознайомитись або в описі до товару, або на упаковці чи на інструкції. Слід враховувати, що першим у складі зазначається той компонент, якого міститься якнайбільше, і надалі у порядку зниження. Повнораціонний корм має включати білкові та рослинні компоненти, джерела натуральних жирів та вуглеводи. У складі повинні бути мікроелементи, що покращують травлення, вітаміни та амінокислоти, органічні кислоти та ферменти.

корм для котів

Врахування індивідуальних потреб тварини

Котики дуже швидко призвичаюються до раціону що пропонується, якщо це якісний та смачний, максимально збалансований корм.

Для власників дуже важливо орієнтуватись на індивідуальні особливості улюбленців, такі як їх вік та поточний стан здоров'я, особливості породи та організації догляду, спосіб життя та рівень активності, поточна вага.

Сучасними виробниками пропонуються лінійки сухих та вологих кормів для кошенят та дорослих котів різного віку, вагітних кішок чи тих, що мають кошенят, тварин що перенесли хвороби та медичні процедури, коротко й довгошерстих.

Вартість

Серед безлічі кормів для котів пропонуються лінійки економ та преміум, супер преміум та холістік, що відрізняються складом та звичайно, ціновими характеристиками. Найкращий корм для улюбленців не завжди найдорожчий, але не слід зайвий випадок економити за здоров'я та самопочутті пухнастика, тож слід враховувати стандарти, що визначені для кожного класу кормів.

Підбираючи раціон для кота, важливо орієнтуватися на весь комплекс факторів, та підібрати той корм, що буде сприяти розвитку та укріпленню здоров'я улюбленця. Широкий асортимент популярних брендів представлений на bethoven.com.ua. Тут можна знайти як повноцінні, так і повсякденні раціони, які враховують особливості практично кожної тварини. Комплексний підхід до вибору корму стане найкращим варіантом для власників котів.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
06.09.2024 17:22 572
5.0 // 5
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.