5 переваг роботи з юристами на аутсорсі

30.06.2023 в 19:25
649
5 переваг роботи з юристами на аутсорсі
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Ми поспілкувалися з міжнародною юридичною компанією у сфері IT, Stalirov&Co, та дізналися чому робота з юристами на аутсорсі є оптимальним рішенням.

У IT-бізнесі необхідно не лише слідкувати за найновішими технологіями, але й оперативно реагувати на зміни законодавства. Щоб виконувати юридичні задачі, компаніям доводиться обирати між наймом універсального юриста, організацією роботи in-house-юриста або зверненням до юристів на аутсорсі. Ми поспілкувалися з міжнародною юридичною компанією у сфері IT, Stalirov&Co, та дізналися чому робота з юристами на аутсорсі є оптимальним рішенням.  

1. Експертиза в IT-бізнесі

Юридична компанія для IT-бізнесу з нішевою експертизою розв'язує задачі для складних та нетипових IT-продуктів. До прикладу, ви власник аутсорсингової компанії, яка зареєстрована у США та займається розробкою веб- та мобільних додатків у сфері Fintech та Logistics. У такому випадку вам знадобиться юридична допомога з питань розробки та аудиту MSA/NDA/NCA з клієнтами із США та ЄС, а також онбордингу/офбордингу команди розробників ФОП в Україні та державах СНД. 

Ймовірно, що один in-house-юрист не зможе закрити всі запити такого бізнесу. Для нішевих задач потрібна команда юристів з різною спеціалізацією, що володіє експертизою у GDPR/CCPA, знаннями у галузі Fintech відповідно до AML/KYC та має досвід розробки Security Policy/Privacy Policy.

2. Комплексний консалтинг

Послуги IT-юристів на аутсорсі — це ефективний інструмент для компаній з багатоманітністю юридичних запитів. Наприклад, спеціалісти Stalirov&Co розповіли про абонентське обслуговування американської маркетингової компанії Point2Web. Вони супроводжували відкриття компанії в Естонії, оформлення команди у  США, Канаді, Україні та інших державах, розробку контрактів та угод для digital та performance-маркетингу. Для ефективної обробки запитів клієнта до роботи над проєктом залучили трьох юристів різної спеціалізації.

юрист

3. Досвід та база знань

Завдяки досвіду роботи з різними клієнтами та задачами, юристи на аутсорсі накопичують знання та можуть оперативніше генерувати індивідуальні рішення для нових клієнтів. Такі юридичні продукти перевірені практикою, тому їх запровадження займає менше часу. 

4. Спілкування однією мовою

Юристи в IT-сфері постійно співпрацюють з командами IT-спеціалістів, завдяки чому розуміють терміни та сленг, який використовується в IT-індустрії. Це дозволяє писати кастомізовані контракти, враховувати особливості бізнес-процесів та спілкуватися з клієнтами не виходячи із зони комфорту. 

5. Оплата юридичних послуг

Ще одна перевага — це форма оплати. Ви наймаєте команду та оплачуєте її послуги лише тоді, коли з’являються юридичні задачі.

IT-юрист на аутсорсі

Співпраця з юристами у сфері IT на аутсорсі — це можливість максимального делегування усіх юридичних задач. Доки топменеджмент концентрується на операційних процесах та масштабуванні, IT-юристи самостійно організовують роботу, шукають оптимальні рішення та несуть відповідальність за результати запровадження юридичних продуктів.

Автор: Валерій Сталіров, CEO компанії IT-юристів Stalirov&Co

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
30.06.2023 19:25 649
5.0 // 1
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.