Аналіз ринку в сучасних умовах ведення комерційної діяльності

29.07.2024 в 12:47
645
Аналіз ринку в сучасних умовах ведення комерційної діяльності
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Аналіз ринку — комплексне дослідження, яке дає змогу докладно вивчити ринкове середовище, зокрема розміри й потенціал ринку.

Звички та вподобання користувачів постійно змінюються, і компанії не завжди встигають за цими змінами. Як під них адаптуватися і пропонувати клієнтам саме те, чого вони потребують тут і зараз? Вам допоможе аналіз ринку — один з найважливіших інструментів для успішного ведення комерційної діяльності.

Що таке аналіз ринку

Аналіз ринку — це комплексне дослідження, яке дає змогу докладно вивчити ринкове середовище, зокрема розміри й потенціал ринку, темпи його зростання та актуальні тенденції, дізнатися більше про конкурентів і відкрити для себе нові напрями роботи. Крім того, аналіз ринку допомагає зрозуміти, які економічні, технологічні, соціальні, політичні й культурні фактори впливають на бізнес.

Найчастіше аналіз ринку передбачає первинні й вторинні дослідження, аналіз конкурентів, SWOT- або PESTEL-аналіз. Вони різною мірою приведуть до висновків, що допоможуть ухвалювати більш обґрунтовані бізнес-рішення, своєчасно виявляти нові можливості й зони зростання, оперативно реагувати на активності з боку конкурентів.

Як підготуватися до аналізу ринку

аналіз ринку

Цей процес можна розділити на декілька етапів, а розпочати варто з визначення цілей, тобто з розуміння того, до яких результатів вас має привести дослідження. Наступним етапом буде збір даних, який може передбачати:

  • проведення опитування, що є одним з найпоширеніших методів (можна проводити його на сайті, через електронну пошту, під час телефонної розмови чи навіть особисто);
  • спостереження за поведінкою користувачів, які підпадають під визначення цільової аудиторії;
  • проведення повноцінного інтерв’ю з особами, які входять до фокус-груп;
  • вивчення урядових і галузевих звітів, з яких можна дізнатися статистичні дані про стан ринку, тенденції та прогнози;
  • вивчення новин і публікацій у ЗМІ для розуміння поточного стану ринку.

Важливо, щоб дані були якісні, достатні за обсягом і зібрані етично (без порушення чинного законодавства). Зручно, що всі ці вимоги вже виконані в сервісах YouControl: на відповідному сайті ви зможете провести аналіз ринку й дізнатися всю необхідну інформацію, яка базується на відкритих даних.

Отримайте можливість підвищити ефективність бізнесу й поліпшити управлінські рішення, як це вже зробила велика кількість українських організацій, зокрема з банківського та державного сектора.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
29.07.2024 12:47 645
5.0 // 2
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.