Болить зуб уночі: причини болю та що робити?

05.09.2024 в 10:09
467
Болить зуб уночі: причини болю та що робити?
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
У статті розкажемо, чому таке трапляється та що робити в подібній ситуації.

Нічний зубний біль — непроханий гість, від якого хочеться позбутися якомога швидше. У цьому матеріалі лікарі NikaDent Family https://nikadent-family.com.ua/ua/stomatolohiia/ розповідають, чому таке трапляється та що робити в подібній ситуації.

Нічні болі в зубі: причини

Зазвичай нічні болі в зубі є характерним симптомом пульпіту, захворювання, відомого як запалення «нерву» зуба. Це запалення супроводжується вираженим болем, який може бути постійним або пульсуючим.

Болі при пульпіті зазвичай тривалі та мають властивість виникати самовільно, без зовнішніх подразників. Найчастіше вони з'являються вночі, коли людина перебуває в стані спокою. Такий біль може тривати від 10-15 хвилин до кількох годин, змушуючи прокидатися та відчувати значний дискомфорт.

У нічний час цей біль проявляється особливо сильно через те, що під час сну ми переходимо в горизонтальне положення, що сприяє підвищенню кровонаповнення в області голови. Це, у свою чергу, призводить до збільшення набряку пульпи — тканини, яка міститься в закритому просторі всередині зуба.

Через обмежений простір набрякла пульпа не має можливості розширитися, що спричиняє тиск на нервові закінчення, викликаючи інтенсивний, часто нестерпний біль, який важко ігнорувати.

зубний біль

Що робити, якщо болить зуб вночі

Якщо у вас виник гострий зубний біль вночі, є кілька варіантів, що можна зробити.

  • По-перше, випити знеболюючий препарат. Оберіть будь-який засіб, який добре діє на вас та скористайтеся ним. Кетанов, Ібупрофен, Солпадеїн тощо. Зазвичай після цього біль вгамовується та дає змогу виспатися.
  • Зранку одразу телефонуйте до стоматології та записуйтеся на прийом. У більшості стоматологій приймають з гострим болем без черги або в той же день, тому ви гарантовано потрапите на лікування.

У випадку, якщо ніч тільки починається, а знеболюючі не допомагають, біль наростає, варто знайти номер телефону ургентної стоматології. Зазвичай такі відділення працюють при державних закладах. Туди можна приїхати в будь-який час доби та отримати медичну допомогу.

Куди звернутися в Одесі по допомогу

стоматолог

Якщо ви відчули нічний біль, стоматологія в Одесі NikaDent Family допоможе вам! Що робити?

  • Зранку з 9:00 телефонуйте до клініки.
  • Відразу повідомте, що у вас гострий біль — так адміністратор зрозуміє, що вас треба записати на найближчу годину.
  • Приходьте на прийом.
  • Лікарі приймуть вас, проведуть діагностику, визначать причину болю та втамують його, а також визначать стратегію лікування причинного зуба.

Завдяки значному досвіду стоматологи NikaDent Family швидко та майстерно справляються із гострим нічним болем. Для вас це буде швидко та безболісно. У клініці є все необхідне обладнання, аби визначити причину проблеми та пролікувати вас.

Тож до зустрічі в NikaDent Family!

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
05.09.2024 10:09 467
4.8 // 8
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.