Чи повернеться масковий режим до Європи?

14.11.2022 в 10:13
794
Чи повернеться масковий режим до Європи?
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
У деяких країнах рівень захворюваності суттєво збільшився, через що може знову повернутися обов'язковий масковий режим.

В останні кілька місяців обсяг людей, інфікованих COVID-19, знову почав рости. Такі випадки було зафіксовано не лише в Україні, а й у багатьох європейських країнах. Це призводить до того, що маски на борту літака та в інших громадських місцях знову можуть повернутися.

Яка зараз ситуація у світі?

У деяких країнах рівень захворюваності суттєво збільшився. Де це відбувається?

Кіпр

Протягом червня-липня на Кіпрі рівень захворюваності зріс приблизно на 10-13%. Саме тому було запроваджено правило носіння захисних масок у певних приміщеннях. Воно стосується всіх людей віком понад 12 років. За деякими даними, надалі вводитимуться й інші обмежувальні заходи.

Франція

У цій країні чисельність людей, які захворіли на COVID-19, теж суттєво збільшилася. Але носіння масок поки не стало обов'язковим. Єдиний виняток - це маска у громадських місцях та у приміщеннях у Ніцці.

Іспанія

Влада зазначає, що, незважаючи на приріст захворюваності,  існуватимуть лише певні коронавірусні обмеження. Але іноземні громадяни зобов'язані дотримуватися правил, що стосуються носіння маски. Так, в обов'язковому порядку потрібно носити маски в автобусах, літаках, а також у метро та поїздах. Саме тому, як зазначають фахівці, обсяг туристів значно зменшився.

Чи повернеться масковий режим до Європи?

Німеччина

Деякі політики виступають за те, щоб люди знову почали використовувати маски в приміщеннях. Основна причина – це постійне збільшення чисельності заражених COVID-19. На даний момент закон про обов’язкове носіння маски не ухвалено. Але при цьому фахівці та лікарі зазначають, що найближчим часом знову у громадських місцях носитимуть маски.

Лікарі із досить відомої німецької клініки зазначають, що підготовку до нового сплеску проведено було професійно. На даний момент медичні центри, а також клініки укомплектовані всім, що може знадобитися для лікування та профілактики.

Туризм та COVID-19

Як зазначає tripmydream.ua, якщо у певних країнах повторно буде запроваджено масковий режим, то потрібно буде використовувати ці захисні засоби не тільки на території аеропорту, а й у літаках весь час польоту. Додатково будуть проводитись і певні профілактичні заходи, що дозволить знизити ймовірність повторного захворювання.

Під час перельотів потрібно буде перебувати у масці. І якщо політ буде досить довгим, то потрібно буде періодично проводити заміну маски. При необхідності стюардеси та стюарди зможуть надати маски. Але такий прогноз навряд чи добре відіб’ється на туризмі, бо людям подібні обмеження вже дуже набридли.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
14.11.2022 10:13 794
5.0 // 1
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.