Гіпюр: різновиди, характеристики і сфера застосування матеріалу

23.03.2024 в 20:59
494
Гіпюр: різновиди, характеристики і сфера застосування матеріалу
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Можна знайти матеріал у різних кольорах для пошиття будь-чого.

Дуже часто серед покупців текстилю виникає питання, що за тканина – гіпюр, як вона виглядає та навіщо потрібна. Матеріал є полотно з мережив, витончено переплетених між собою в єдину картину. На дотик продукція дещо жорстка, проте візуально вона виглядає легко та повітряно. Головною темою принта є розкішні та незвичайні орнаменти у квіткових рисах – це можна побачити, якщо зазирнути в інтернет магазин тканини у зручний для себе час.

Що потрібно знати про гіпюр: загальна інформація

За складом гіпюр буває різним: часто бавовняним, шовковим, еластичним з додаванням лайкри, синтетичним з поліестеровими нитками або віскозним. Зустрічається ще шкіра-гіпюр, матеріал із високим рівнем щільності. Нині великі текстильні виробники не використовують ручні методи створення мережива. У сучасних реаліях використовуються спеціальні машини, які виготовляють мереживо одним із наступних варіантів:

  • Висмикування. На поверхню трикотажної сітки наноситься малюнок, потім видаляються зайві волокна. Готовий візерунок обрамляють додатковою ниткою для зміцнення.
  • Витравлення. Візерунок наноситься на спеціальну тканину, яку потім можна видалити за допомогою розчину.
  • Прядильні машини. Цей сучасний інструмент можна запрограмувати створення найрізноманітніших патернів. Машинна вишивка багато в чому не поступається тканинам, створеним вручну, тож обрати із каталогу гіпюр досить просто.

В каталозі https://tkanyny-zlt.com/product-category/gipyur/ ви можете знайти не тільки якісний гіпюр, але й іншу тканину по доступній вартості.

Гіпюр: різновиди, характеристики і сфера застосування матеріалу

Властивості та характеристики тканини

Оскільки саме властивості та характеристики тканини визначають її основні види застосування та популярність, ось найвідоміші особливості гіпюру:

  • Складні візерунки: гіпюрове мереживо відрізняється рельєфними тривимірними візерунками. Для нього характерні великі відкриті простори, поєднані хитромудрими, сміливими мотивами. Ці мотиви можуть бути квітковими, геометричними чи абстрактними за своєю природою.
  • Не розтягується: гіпюрова мереживна тканина зазвичай виготовляється з товстіших і міцніших матеріалів, таких як бавовняні, шовкові або синтетичні нитки. На відміну від інших видів мережива, воно не має розтяжності. Ця властивість робить його більш придатним для структурованого одягу та предметів, що потребують стійкості чи утримання форми.
  • Довговічність: гіпюрове мереживо відоме своєю міцністю та довговічністю. Щільна конструкція та якісні матеріали, що використовуються при його виробництві, забезпечують його міцність та стійкість до зносу.

Крім того, можна знайти матеріал у різних кольорах для пошиття будь-чого. Залишилось лише вивчити асортимент та обрати те, що вам підійде.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
23.03.2024 20:59 494
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.