Як розібратися у курсі валют?

09.07.2023 в 22:29
753
Як розібратися у курсі валют?
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Щоб отримати вигоду у валютних операціях, варто розуміти, як формується курс і що може спровокувати його коливання.

Багато людей, щоб відкласти певну кількість коштів, змінюють одну валюту на іншу. І для того, щоб робити це на вигідних умовах, потрібно постійно відстежувати курс. У цьому може допомогти обмінник луцьк, але для отримання більшої вигоди варто розібратися, як цей курс формується і що може спровокувати його коливання.

Хто впливає на курс валют?

Залежність однієї валюти від іншої визначається ринковими силами (пропозиція і попит). Певний вплив на курс валют мають люди, які здійснюють його купівлю. До активних покупців входять:

  • експортери, які здійснюють продаж товарів за межами країни;
  • іноземні інвестори;
  • транші міжнародних кредитів.

Купівлею валют займаються не лише українці, які планують виїжджати за межі країни, а також іноземні інвестори та Національний Банк. Виходячи з того, які дії здійснюватиме кожен з учасників ринку, залежить і курс валют.

Особливості прогнозування курсу валют

Щоб правильно скласти прогноз, потрібно проводити комплексний аналіз. В обов'язковому порядку слід звертати увагу, наскільки великий відтік валюти із країни відбувається на даний момент. Додатково враховується і те, чи надходять кошти від міжнародних інвесторів. На даний момент спостерігається певний баланс, що дає змогу українцям вигідно здійснювати обмін.

Багато професіоналів зазначають, що на валютний курс досить сильно впливає і те, наскільки активно країна співпрацює з міжнародними донорами, чи надають вони нові кредити. Усе це тією чи іншою мірою впливає підсумковий курс.

Як розібратися у курсі валют?

Які існують режими курсу валют?

На даний момент є кілька режимів курсу валют.

Плаваючий курс обирають обмінники та деякі фінансові організації. При цьому плаваючий курс може працювати в кількох підрежимах – це таргетування монетарних агрегатів, а також інфляційне таргетування. Кожен підрежим має свої особливості, що варто брати до уваги.

Що ж до фіксованого режиму, він має деякі відмінності. Так, Національний Банк встановлює певний обмінний курс та надає невеликий маневр. Найчастіше фіксований курс встановлюється для євро і навіть для долара. Упродовж встановленого часу Нацбанк не впливає на курс. Виняток – суттєвий вихід за встановлені рамки.

Щоб постійно відстежувати курс валют, а також вигідно купувати та продавати власну валюту, варто моніторити основні показники за допомогою порталу rates.fm. Це дозволить вибрати найбільш привабливі умови для придбання або продажу валюти.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
09.07.2023 22:29 753
5.0 // 1
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.