Як українцям відкрити банківський рахунок у Польщі

07.10.2024 в 00:24
419
Як українцям відкрити банківський рахунок у Польщі
Ілюстрація / Світлина з відкритих джерел
Перед тим як відкрити банківський рахунок у Польщі, потрібно вивчити деяку корисну інформацію.

Величезна кількість громадян України наразі проживає у Польщі. І їм необхідно відкривати банківські рахунки, щоб отримувати заробітну плату, соцвиплати чи стипендію. Щоб вибрати найкращий банк, можна вивчити рейтинг на сайті https://rates.fm/ua-uk/banks/, також буде корисною і наступна інформація.

Чи можуть українці відкривати у польських банках рахунки

Люди, які знаходяться на території Європейського Союзу, можуть відвідувати банки та відкривати рахунки. Це стосується й українців. Але при цьому важливо враховувати, що послугою можуть користуватися люди, які відвідують великі фінансові установи. Щодо невеликих кредитних організацій, то вони подібні послуги надають не так часто.

Чи може фінансова установа відмовити у відкритті рахунку

Безперечно, від банку може надійти відмова. При цьому не має значення той факт, чи представлені всі документи, чи ні. Так, кожен банк обов'язково повинен проводити перевірку всіх клієнтів. Ідентифікується особистість, і навіть проводитися додаткова оцінка.

Відмова може бути в таких випадках:

  • надано неправдиві дані;
  • клієнт входить у спеціальні санкційні списки;
  • надмірно високий ризик, який має відношення до країни походження.

Які складнощі можуть виникати під час відкриття банківського рахунку

Перед тим, як відвідати банк, варто ознайомитися з тими проблемами, які можуть виникати на етапі відкриття рахунку. Це надалі максимально спростить процес.

Мовний бар'єр

Найбільша складність — спілкування. Так, у банках співробітники не зобов'язані розмовляти іншою мовою. Проте останнім часом багато великих польських банків готові спілкуватися з людьми англійською або українською мовою.

Як українцям відкрити банківський рахунок у Польщі

Відкрити рахунок можна лише у банківському відділенні

В режимі онлайн відкрити рахунок неможливо. Для того, щоб відкрити рахунок та користуватися послугами банку, варто особисто відвідати відділення, заповнити документи.

Номер телефону повинен бути польським

Ще одним важливим моментом є наявність польського номера телефону. Для того, щоб його отримати, варто придбати відповідну сім-карту.

Окремо варто відзначити той факт, що банки зазвичай не пересилають банківські картки в інші країни.

Щоб прискорити процес оформлення банківської картки, фахівці радять користуватись послугами професійних перекладачів та консультантів. Додатково варто наперед дізнатися, які саме документи можуть знадобитися для відкриття рахунку. Все це дозволить досить швидко підготуватись. Тільки в цьому випадку можна без проблем відкрити рахунок в одному з банків Польщі.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
07.10.2024 00:24 419
5.0 // 1
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.