Як вибрати гальмівні диски?

24.07.2021 в 10:08
433
Як вибрати гальмівні диски?
Іллюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Диски підбираються в залежності від того, в яких умовах і для яких цілей ви будете використовувати автомобіль.

До вибору гальмівних дисків потрібно поставитися дуже уважно, оскільки гальмівна система — це найважливіший елемент в будові машини. Їхньою основною функцією є процес уповільнення обертання коліс в автомобілі.

Дуже часто гальмівні диски встановлюють виключно на передні колеса машини, але є випадки коли їх ставлять і на задні. Як і у всіх деталей, в гальмівних дисків є свій термін придатності, і коли ви бачите, що гальмівні диски стираються і система загалом працює гірше, то це означає що потрібно їх замінити.

Які є види гальмівних дисків?

Розрізняють такі види як:

  1. Вентильовані;
  2. Невентильовані;
  3. Диски з прорізами;
  4. Диски просвердлені (з перфорацією);
  5. З канавками;
  6. Хвилеподібні;
  7. Керамічні.

Диски підбираються в залежності від того, в яких умовах і для яких цілей ви будете використовувати автомобіль. Наприклад, диски з перфорацією підходять для мокрої дороги, оскільки отвори на них допомагають набагато швидше зливати надлишок води.

Диски з прорізами потрібно використовувати якщо ви плануєте їздити по брудних дорогах та болоту. Завдяки прорізам бруд не затримується, тому гальмівна система буде працювати ідеально.

гальмівний диск

Диски з канавками дуже добре використовувати на суху погоду, вони розсіюють тепло та вологу і дуже зносостійкі.

Які є популярні виробники дисків?

Якщо ви збираєтеся придбати гальмівні диски, рекомендують обирати оригінальну продукцію, хоча серед аналогів теж можна знайти хороші варіанти. Найбільш популярними вважають:

  • Brembo;
  • Bosch;
  • ATE;
  • DBA;
  • EBC.

Купити гальмівні диски можна в інтернет-магазині e-zipavto.com. Ви зможете переглянути широкий асортимент товару і знайти саме такі гальмівні диски, які найкраще будуть підходити для вашого автомобіля. Тут ви побачите продукцію високої якості та надійності, яка буде довго працювати, а також ціни приємно здивують вас.

Оскільки гальма відіграють величезну роль, потрібно обирати якісних виробників, так як від цього залежить ваше життя та безпека. Під час купівлі дисків потрібно звернути увагу на матеріал, з якого їх виготовили. Довгий час передні диски виготовляли з чавуну, проте пізніше стали робити новітні моделі з таких матеріалів як нікель, хром, кераміка, карбон та багато інших видів. Завдяки цьому кожен автомобіліст може підібрати гальмівні диски на будь-який смак та ціну для своєї машини і використовувати їх впродовж тривалого часу.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
24.07.2021 10:08 433
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.