Як вибрати стільці для дому за призначенням

Вчера в 18:26
91
Як вибрати стільці для дому за призначенням
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Оскільки стільці використовуються частіше, ніж аналогічні меблі, при виборі слід враховувати не лише естетичність, а і якість виконання.

Стільці є одними з найбільш затребуваних предметів у будь-якому домі. Обійтися без них неможливо як на кухні, так і в гостинній, дитячій кімнаті чи на балконі. При цьому меблева індустрія пропонує величезну кількість стільців, які відрізняються формами, розмірами, функціональним призначенням. Перед тим як купити стільці у конкретну кімнату, варто ознайомитися з основними моделями.

Стільці для кухні

Виробники виготовляють широкий асортимент меблів, які ідеально підходять як для сучасного, так і для класичного кухонного інтер’єру. Ви завжди можете придбати оптимальний варіант для обідньої зони. Однак, оскільки кухонні стільці використовуються частіше, ніж аналогічні предмети в інших кімнатах, при виборі слід враховувати не лише естетичність, а і якість виконання. Важливо, щоб меблі були довговічними та простими у догляді. 

Добре, якщо кухонний стілець виготовлений з матеріалів, що легко чистяться. Для більшості кухонь можуть підійти пластикові моделі. Сучасна індустрія пропонує стільці із якісного пластику, які відрізняються незвичайною геометрією та яскравою кольоровою гамою.

Також можна обрати меблі із дерева, які характеризуються природною красою, міцністю та екологічністю. Такі предмети будуть гармонійно виглядати як у класичному інтер’єрі, так і в кімнаті в стилі лофт.

Стілець GT Racer
Фото: aklas.ua / Стілець GT Racer 

Барні стільці

Подібні стільці все частіше зустрічаються у домашніх кухнях та вітальнях. Це унікальна можливість зонувати приміщення, що є дуже актуальним для квартир сучасного зразка, наприклад, для студій. При цьому барні стільці для квартири можуть мати дуже різний вигляд. Якщо меблі необхідні для коротких перекусів або сніданків, можете обрати лаконічну конструкцію. Але коли барний стілець та стійка замінюють обідній стіл, раціональніше придбати більш комфортні вироби з підлокітниками та м’якою оббивкою.

Стілець барний Новий Стиль
Фото: aklas.ua / Стілець барний Новий Стиль 

Табуретки 

Для невеликого простору найкращим рішенням може бути табуретка. Подібні меблі займають мінімум місця, їх легко прибрати під стіл або встановити в будь-якому не задіяному куті. На ринку представлено безліч вишуканих та нетривіальних табуреток, у тому числі в стилі лофт, хай-так або сканді. Для більш зручної посадки вони можуть бути оббиті тканиною. Широкий вибір табуреток для різних кімнат пропонує, наприклад, меблевий інтернет-магазин АКЛАС.

Табурет AMF Таллі
Фото: aklas.ua / Табурет AMF Таллі

Стільці для вітальні

Оскільки ця кімната призначена для релаксу та прийому гостей, важливими критеріями при виборі стільців будуть їх зручність та поєднання з загальним інтер’єром.

Найчастіше вітальні виконують у стилі неокласика, модерн, хай-тек, лофт або мінімалізм. Відповідно, обираючи конкретну модель стільця, слід орієнтуватися на стиль оздоблення. Що стосується оббивки — то, на відміну від кухонних меблів, для вітальні більше підійдуть шкіра, екошкіра або тканина.

Наостанок згадаємо при дитячи стільчики. Подібні меблі можуть мати яскраві принти та максимально оригінальний дизайн. Проте враховувати слід не лише їх зовнішну привабливість, а й міцність та екологічність. Крім того, меблі не повинні мати гострих кутів. 

Стілець Concepto Keen
Фото: aklas.ua / Стілець Concepto Keen

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
Вчера 18:26 91
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.