Як зробити смачну каву з неперевершеним відтінком Бейлісу

24.01.2024 в 11:19
789
Як зробити смачну каву з неперевершеним відтінком Бейлісу
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Як правильно приготувати каву з Бейлісом, який додає напою м'якість та ніжність. Розглядаємо особливості, способи приготування та ідеї оформлення.

Поєднанню чорної міцної кави з молочним лікером надають перевагу найчастіше жінки. Оскільки додавання рому чи коньяку зазвичай робить кавовий напій ще міцнішим. А ось Бейліс додає смаку характерної молочної ніжності. Це відмінний варіант кави для того, щоб трохи розслабитись після важкого дня.

Особливості напою

Кава в зернах зі смаком БейлісЗвичайно ж основний вплив на смак має саме лікер. Складається він із двох основних компонентів — віскі та вершки. Також додається ваніль, какао та цукор. Вміст спирту у ньому становить 17%. Але у смакових відчуттях алкогольна складова не домінує, тому що проходить потрійну перегонку. На перший план виходить скоріше вершкова м'якість.

Кава з Бейлісом може різнитися залежно від того, який саме варіант лікеру застосовується. Крім традиційного рецепта з віскі та вершками можуть використовуватися й різні добавки.

  1. М'ята.
  2. Фундук.
  3. Солона карамель.

Примітним є той факт, що при виробництві лікеру використовується переважно місцеве ірландське молоко. У поєднанні з кавою він дає особливий ефект, який допомагає багатьом позбутися безсоння, знизити рівень тривожності та депресії.

Слід зазначити, що алкоголь у поєднанні із вершками дає підвищену калорійність. Тому ним не варто зловживати схильним до набору ваги людям. Консервантів штучного походження у складі немає, тому це абсолютно натуральний продукт.

Варіанти приготування

Класичний рецепт передбачає використання тільки еспресо та Бейліса. Причому кава має бути приготовлена зі свіжомелених зерен, щоб відчувався характерний інтенсивний аромат. Купувати каву краще в спеціалізованих магазинах, таких як kyzniakavy. Крім стандартного рецепта існує ще безліч варіантів з додаванням різних компонентів:

  • гарячий шоколад (більше з метою прикраси, ніж для смаку);
  • кориця (для покращення смакових ноток);
  • лід та молоко (своєрідний Бейліс Фрапе);
  • цитруси (лимонна цедра чи сік апельсина);
  • мускатний горіх.

кава в зернах блю маунтін ямайкаДля приготування використовують спеціальний келих для ірландських коктейлів. Насамперед у нього наливається свіжозварена чорна кава, а потім — нагрітий лікер. Бажано, щоб його температура була приблизно такою ж, як у кави. При цьому доводити його до кипіння не можна, тому що алкоголь почне випаровуватись. До того ж вплив високої температури сприяє хорошому перемішуванню компонентів і формуванню однорідної консистенції.

Перед подачею можна прикрасити верхню частину збитими вершками та посипати тертим шоколадом.

Щодо дозування інгредієнтів, то необхідний об'єм кави — близько 150 мл, а лікеру — не більше двох столових ложок.

Рецепт лате з Бейлісом приблизно такий самий, тільки пропорції трохи інші. Так, еспресо наливається на чверть склянки, а майже решту всього займає молоко. Тут знадобиться продукт підвищеної жирності, попередньо розігрітий та збитий до однорідної піни.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
24.01.2024 11:19 789
5.0 // 2
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.