Які особливості мають накладні світильники та як їх вибрати

29.07.2024 в 01:53
429
Які особливості мають накладні світильники та як їх вибрати
Ілюстрація / Світлина з відкритих джерел
Сучасні накладні світильники можуть мати різне оздоблення та мають декілька переваг.

Одним із різновидів освітлювальних приладів, які користуються великою популярністю, є накладні світильники. Вони встановлюються на поверхню стелі чи стіни, тому отримали таку назву. Їх обирають за максимальну простоту монтажу – світильники накладні не вимагають жодної попередньої підготовки. Також вони встановлюються дуже швидко, що забезпечує економію часу.

Як вибрати накладний світильник

Таке рішення обираються відповідно до того, де вони використовуються:

  • у житлових приміщеннях. Це мінімалістичне рішення популярне ще й тому, що саме для житлових приміщень пропонуються найрізноманітніші рішення, які до того ж можна комбінувати. В результаті такої комбінації можна отримати одночасно сучасне та функціональне рішення;
  • офісні. Використовуються лише у тих приміщеннях, де працюють люди;
  • підводні. Встановлюються у фонтанах та басейнах.

Це не всі світильники, які пропонуються на ринку, але таку класифікацію вважають основною. Щоб ознайомитися зі всіма доступними варіантами, варто відвідати сайт компанії «Гамма Світла».

Технічні параметри: що враховувати під час вибору

Які особливості мають накладні світильники та як їх вибрати

Насамперед це енергоспоживання. Дійсно, серед технічних параметрів вибору воно займає найважливіше місце. Також враховується і колір світіння, який може бути теплим і нейтральним, так і холодним.

Якщо передбачається використовувати світильник у забрудненому та запорошеному приміщенні, то важливим параметром для вибору буде і ступінь захисту.

На ринку сьогодні можна побачити й моделі з розширеним функціоналом, які керуються за допомогою пульта або програми на мобільному телефоні. Таке дистанційне керування дозволяє не тільки вмикати світло та вимикати його, але й регулювати яскравість освітлення.

Накладний або вбудований: який світильник вибрати

Це питання, відповідь на яке знайти набагато важливіше, ніж може здатися. Річ у тому, що кожен вид освітлювальних приладів має як плюси, так і мінуси. При цьому вони призначені для того, щоб вирішувати різні завдання та в принципі працювати у різних умовах. Так, світильники, що вбудовуються, будуть ідеальним варіантом для натяжних стель, але при цьому накладні світильники будуть тими елементами, які формують інтер'єр.

Саме тому стилю та зовнішньому вигляду таких освітлювальних приладів приділяється максимум уваги. Вони монтуються на твердих поверхнях, від дерева та цегли до гіпсокартону.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
29.07.2024 01:53 429
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.