Які запчастини на мінітрактори потрібні для ремонту в разі основних поломок

28.06.2023 в 16:27
822
Які запчастини на мінітрактори потрібні для ремонту в разі основних поломок
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Признаки несправностей і запчастини, які необхідні для їх усунення. Що робити, якщо мотор на мінітракторі втрачає потужність?

Під час напруженого сільськогосподарського сезону легко пропустити сигнали від техніки про те, що з нею щось не в порядку. Однак ігнорувати проблеми не варто, оскільки зволікання з вирішенням призведе до їхнього посилення. У цьому матеріалі ми розповімо, які запчастини на мінітрактори можуть стати у нагоді в різних ситуаціях.

Коли знадобляться запчастини на мінітрактор: несправності та їхні причини

Коли знадобляться запчастини на мінітрактор

Основні труднощі під час експлуатації тракторів у власників викликає техобслуговування мотора. Ось ознаки поломок і базові способи їх позбутися:

  • Падіння потужності. Для виправлення ситуації не завжди потрібен ремонт із заміною запчастин на мінітракторі. Можливо, проблему вдасться прибрати під час перевірки систем змащення, запалювання та охолодження. Однак іноді причиною неполадок є знос циліндропоршневої групи, що вирішується тільки купівлею сумісних з моделлю ДВЗ запчастин на мінітрактор.
  • Довільне вимкнення двигуна. У таких випадках діагностику краще довірити сервісним службам. Але іноді відмову ДВЗ спричиняє елементарне забруднення повітряного фільтра, який досить прочистити або поміняти. До складніших проблем належать клин поршня, нерівномірна подача палива, порушення циклу роботи клапанів.
  • Перегрів мотора. Погане відведення тепла може бути спровоковане протіканнями в прокладці блока циліндрів або нестачею охолоджувальної рідини. До зростання температури також призводять надто високі навантаження під час під'єднання надто потужного навісного обладнання або обробки складного ґрунту.
  • Сторонні шуми та вібрація. Якщо звуки не зникли після перевірки кріплень на затяг, варто бути готовим до того, що доведеться купити запчастини на мінітрактори для заміни зламаного шатуна або розтягнутої пружини клапана. Причиною стуку може виявитися і сильний знос механізмів конструкції. У такому разі техніці знадобиться серйозне оновлення.

Інші системи також потребують своєчасного обслуговування. Ремонт з установкою свіжих запчастин на мінітрактор може знадобитися для гідравліки, зчеплення, електрики, КПП, гальмівних механізмів.

А що із запчастинами для мотоблоків?

запчастини для мотоблоків

Хоча мотоблоки істотно відрізняються від садових тракторів за можливостями й конструкцією, для них характерні приблизно ті самі несправності. Найбільш затребувані запчастини для мотоблока в https://tata-agro-moto.com мають такий перелік:

  • редуктори;
  • карбюратори;
  • прокладки, манжети, сальники;
  • підшипники;
  • паливні шланги;
  • вінці маховиків;
  • поршневі кільця;
  • магнето і свічки запалювання.

Ціни на запчастини для мотоблока зазвичай нижчі, ніж на компоненти для важкої сільгосптехніки. Пояснюється це більш простим пристроєм і меншими навантаженнями на деталі.

Великий вибір запчастин для мотоблоків доступний в інтернет-магазині TATA AGRO-MOTO. Це продавець, який займається прямими поставками запчастин до мототехніки перевірених брендів з Китаю. Усі товари доступні з доставкою по країні.

Автор: Новіков Олександр Сергійович (експерт Tata-Agro-Moto).

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
28.06.2023 16:27 822
3.7 // 3
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.