Якими мають бути пакети для утилізації медичних відходів

26.02.2023 в 14:33
497
Якими мають бути пакети для утилізації медичних відходів
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Щоб правильно вибрати пакети для утилізації медичних відходів, слід попередньо ознайомитися з їх класифікацією.

Нещодавно проведені дослідження дозволили встановити, що понад 15% усіх тих відходів, що утворюються в процесі медико-санітарної діяльності, можуть завдати істотної шкоди не тільки людині, а й довкіллю. Саме тому дуже важливо правильно вибирати пакети та інші види тари для зберігання та для подальшої утилізації медичних відходів. Для того, щоб здійснювати збір всього наявного медичного сміття, потрібно дотримуватись встановлених правил і вимог. Тільки за такого підходу можна буде мінімізувати можливість поширення інфекції чи вірусів. Щоб вигідно купити пакети з цією метою, можна звернутися до компанії Велпакс, яка працює у цьому напрямі не перший рік.

Особливості пакетів для медичного сміття

Основна відмінність пакетів, що випускаються перевіреною компанією, – висока щільність. Саме тому такі пакети можуть бути використані для зберігання сміття, вага якого становить близько 20 кг. Для того, щоб унеможливити пошкодження або руйнування, пакет доповнюють подвійним швом на дні. Це значно спрощує як збір, так й зберігання, і навіть перевезення різноманітних медичних відходів. Слід брати до уваги те, що ці медичні пакети повинні бути у всіх медустановах. Їх можна застосовувати для збирання різноманітних використаних матеріалів.

Якими мають бути пакети для утилізації медичних відходів

Основні види пакетів

Щоб правильно вибрати пакети для утилізації медичних відходів, слід попередньо ознайомитися з їх класифікацією:

  • Клас А (білі пакети). Вони застосовуються у випадку, якщо потрібно зберігати харчові, побутові та безпечні медичні відходи. У деяких випадках їх купують, якщо виникає потреба в зборі інфекційних або неврологічних відходів.
  • Клас B (червоні пакети). Користуватися пакетами такого типу можна, якщо потрібно зберігати певні небезпечні медичні відходи. Так, пакети добре підходять для ампул, для катетерів, для лез.
  • Клас С (жовті пакунки). Застосовуються для зберігання певних токсикологічних та небезпечних медичних відходів. Нерідко в пакети викидають ті предмети та інструменти, які містять ртуть.
  • Клас D (чорні пакети). Їх можна застосовувати для зберігання більшості видів відходів, що утворюються у медичних установах. З їхньою допомогою можна забезпечити прийнятний рівень радіаційної безпеки.

Щоб зробити вибір на користь пакетів для утилізації медичних відходів, слід визначатися з різноманітними параметрами та характеристиками.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
26.02.2023 14:33 497
4.0 // 2
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.