Харківського нардепа Одарченка виключили з партії «Слуга народу»: що відомо

02.12.2023 в 13:41
556
Харківського нардепа Одарченка виключили з партії «Слуга народу»: що відомо
Андрій Одарченко / Фото: «Слово і діло»
САП та НАБУ підозрює нардепа у важкому злочині — пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі.

Головні новини Харкова та Харківської області. Харківського народного депутата України, заступник голови парламентського антикорупційного комітету Андрія Одарченка Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюджет підозрює у важкому злочині — пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі.

Як передає "Думка", про це повідомила голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

Шуляк повідомила, що ввечері 23 листопада відбулося позачергове засідання Дисциплінарної комісії політичної партії "Слуга народу". Під час засідання була заслухана інформація щодо кримінального правопорушення, у скоєнні якого підозрюють Одарченка. Партійне керівництво "слуг" одноголосно вирішило виключити Одарченка з партії.

До уваги особливо були взяті висловлення народного депутата з Харкова про нібито необхідність здавати росії окуповані території України, його негативне ставлення до намагань України боронити свої суверенні території, а також зухвалість висловлювань Одарченка щодо необхідності виділяти державне фінансування саме йому на будівництво в університеті, де нардепа обрали ректором і де він мав намір працювати після закінчення каденції.

"23 листопада на засіданні дисциплінарної комісії ПП "Слуга Народу" всіма членами було одноголосно підтримане рішення щодо виключення з членів партії Андрія Одарченка", — написала Шуляк.

Самого Одарченка на засіданні Дисциплінарної комісії партії "Слуга народу" не було, оскільки за рішенням слідчого судді народному депутатові обрали запобіжний  захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб із можливістю внести заставу в розмірі 15 млн грн. На цей день Одарченко перебуває в СІЗО, однак ймовірність внесення застави за члена антикорупційного комітету Верховної Ради України оцінюється як достатньо велика.

Нагадаємо, що Одарченка обрали народним депутатом від партії "Слуга народу" по 170-му одномандатному виборчому окрузі в Московському районі Харкова. Однак до останнього моменту він мав намір балотуватися в Шевченківському районі Харкова, де розташований Харківський державний університет харчування і торгівлі, де він та його батько працювали завідувачами кафедр.

На своєму окрузі Одарченко переміг представника партії "Національний корпус", нинішнього командира спецпідрозділу "Кракен" Костянтина Немічева, який із перших днів російського вторгнення перебуває на фронті.

Після обрання в Верховну Раду Одарченка також обрали ректором новоствореного Державного біотехнологічного університету. Саме задля виділення державних коштів на будівництво в біотехнологічному університеті Одарченко, за версією слідства, давав хабар голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафі Найєму.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
02.12.2023 13:41 556
4.9 // 7
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.