Кодування від алкоголізму: основні методики та особливості

16.09.2024 в 01:55
420
Кодування від алкоголізму: основні методики та особливості
Ілюстрація / Світлина з відкритих джерел
Кодування — це вид заборонної терапія алкоголізму, що використовується для формування стійкої тривалої відрази до спиртного.

Алкогольна залежність — це серйозне захворювання, яке призводить до негативних наслідків для людини: зміни поведінки, деградації особистості, проблем зі здоров'ям. Лікування залежних пацієнтів – складний процес, що складається з кількох етапів. Одним із них є кодування — метод, який може бути включений до програми реабілітації при алкоголізмі. Як запевняють на сайті клініки https://privat-klinika.com.ua/uk/koduvannya-vid-alkogolizmu/ кодування від алкоголізму підійде всім, хто має проблеми з алкоголем. При цьому важливо, щоб людина мала твердий настрій і мотивацію на здоровий спосіб життя.

Кодування: основні методики

Кодування — це вид терапії, що використовується для формування стійкої й тривалої відрази до спиртного. Суть методики полягає у відмові від прийому алкоголю через страх перед смертю та тяжкою хворобою. Але при цьому потяг та психологічні проблеми, що стали причиною залежності, не зникають. 

Основні завдання будь-якого методу кодування це:

  • формування умовного рефлексу відрази до спиртних напоїв;
  • нормалізація функціонування всіх внутрішніх органів;
  • збереження ефекту для тривалої відмови від спиртного;
  • повернення хворого до звичайного життя та соціалізація;
  • відновлення взаємин із родичами, друзями та колегами.

При правильній підготовці до процедури та подальшої психологічної реабілітації пацієнт назавжди повертається до здорового способу життя та не зривається на спиртне навіть після закінчення терміну дії кодування.

Що потрібно знати про кодування

Кодування від алкоголю проводиться лише за добровільною згодою пацієнта. Перед проведенням терапії з алкоголіком та членами його сім'ї проводиться психологічна робота. Завдання фахівців – допомогти залежному усвідомити всю серйозність ситуації та налаштуватися на нове тверезе життя.

Кодування від алкоголізму: основні методики та особливості

Кодування може відбуватися кількома способами. Так, ліки формують негативну відповідь організму на алкоголь у будь-якому вигляді. Їхня діюча речовина — або дисульфірам, або ціанамід. Вони мають однакову дію – блокують розщеплення етанолу. Як тільки людина випиває хоча б пару ковтків алкогольного напою, у нього з'являється нудота, блювання, запаморочення та інші неприємні симптоми. 

Є метод кодування, при якому тіло хворого вшивають невелику капсулу, заповнену дисульфірамом. Він поступає в кров поступово, завдяки чому завжди залишається в організмі у потрібній кількості. Якщо людина вирішила випити, то зіткнеться з украй неприємними симптомами.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
16.09.2024 01:55 420
4.0 // 1
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.