Коли українці мають право піти на пенсію у 2022 році?

17.10.2022 в 06:55
682
Коли українці мають право піти на пенсію у 2022 році?
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Абсолютно кожен мешканець України має законне право вирушити на пенсію, якщо він відповідає встановленим вимогам.

Абсолютно всі умови виходу на заслужений відпочинок від праці, точний вік, кількість та варіанти оплати пенсійної виплати на території України визначатимуться виключно державним законодавством, а також іншими документальними постановами.

Якими бувають пенсії?

Якщо розглядати законодавство про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, українці мають право отримати список таких виплат:

  • Виплати пенсіонерам, які регламентуються відповідно до віку.
  • Пенсійні виплати за певною групою інвалідності.
  • Пенсія через смерть годувальника родини.

Коли люди мають право вирушити на пенсію?

Абсолютно кожен мешканець України має законне право вирушити на відпочинок від праці, який буде визначено законодавством про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. Все залежатиме виключно від віку людини, яка збирається на пенсію, а також робочого стажу. 

З 1 січня 2022 року на пенсію вирушають ті люди, які змогли досягти віку за трьома різними категоріями — 60, 63 та 65 років. Однак це працюватиме лише в тому випадку, якщо майбутній пенсіонер отримав необхідні пенсійні аспекти, які стосуються робочого стажу.

Варто зазначити, що величина потрібного робочого стажу для пенсії в Україні буде визначена за допомогою дати досягнення потрібної вікової категорії. Тобто, якщо людина продовжує працювати, то вона може отримати необхідний стаж роботи. Саме таку інформацію надає Пенсійний фонд України.

Коли українці мають право піти на пенсію у 2022 році?

З 2022 року кожен українець має повне право вирушити на відпочинок від роботи під час досягнення однієї з наступних вікових груп:

  • 60 років — якщо людина має більше 29 років робочого стажу.
  • 63 роки — якщо є 22 роки робочого стажу.
  • 65 років — якщо людина має 15 років робочого стажу.

Які українці виходять на відпочинок завчасно?

Деякі мешканці України мають право вирушити на пенсію завчасно. Щоб піти на пенсійний відпочинок достроково, треба відповідати наступним вимогам:

  • Сюди можна віднести ліквідацію, реорганізацію, банкрутство, перепрофілювання підприємства.
  • Невідповідність громадянина відповідної роботи за станом фізичного здоров'я. Однак для цього слід звернутися до реєстраційної державної служби.

Таким чином, громадянин може вийти на пенсію набагато раніше, ніж це представлено офіційно.

Також людина може сама дізнатися про свою пенсійну виплату, яка буде призначена фізичній особі. Для цього необхідно буде зайти на офіційний сайт Пенсійного фонду та ввести необхідну інформацію.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
17.10.2022 06:55 682
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.