Пакування товарів харчової промисловості стретч-плівкою

23.12.2022 в 17:23
831
Пакування товарів харчової промисловості стретч-плівкою
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Завдяки своїм властивостям стретч плівка може використовуватися в різних галузях промисловості, від харчової до будівельної.

Одним із найпопулярніших пакувальних матеріалів є стрейч плівка — змотане в рулон полотно, виготовлене з лінійного поліетилену. Цей матеріал використовують для зберігання і транспортування найрізноманітніших товарів, тому стрейч плівка оптом — актуальна пропозиція.

Технологія виробництва стретч-плівки

Виготовлення стретч-плівки — складний процес. Головним елементом виробничої лінії є екструдер, а додатковими складовими — компресор, дозатор та охолоджувальний агрегат.

Виробницто стрейч плівки складається з таких етапів:

  • заповнення спеціального відсіку сировиною у вигляді гранул;
  • нагрівання сировини;
  • подача нагрітої маси на головку екструдера;
  • формування плівки.

Переваги стретч-плівки

стретч плівка

  • Зручність використання. Цей матеріал добре переносить перепад температур, тому продукти, загорнуті у плівку, можна розігрівати в мікрохвильовій печі.
  • Екологічність і гігієнічність. Результати численних досліджень показали, що у процесі зберігання стретч-плівка не виділяє токсичних речовин, тому не шкодить здоров’ю людини. Вона широко використовується в побуті, зокрема для зберігання харчових продуктів.
  • Герметичність. Під час обгортання будь-яких продуктів шари плівки щільно прилягають один до одного, утворюючи герметичну упаковку, яка надійно захищає від підвищеної вологості, пилу та інших шкідливих факторів навколишнього середовища. Усередині такої упаковки не утворюється волога, навіть під час розігрівання в мікрохвильовці.
  • Надійна фіксація. У процесі натягування плівка піддається незначній деформації — трохи зменшується її ширина. Під час розтягування стретч-плівка стає жорсткішою та щільнішою, тому розірвати її руками досить складно. Стягування плівки забезпечує гарну фіксацію загорнутого в неї продукту.
  • Прозорість. Прозорий матеріал дає можливість оглядати продукт, не відкриваючи упаковку.

Застосування стретч-плівки

Завдяки своїм властивостям стретч плівка може використовуватися в різних галузях промисловості, від харчової до будівельної. 

У харчовій промисловості цей матеріал застосовується для пакування хліба та хлібобулочних виробів, овочів, фруктів, вагових продуктів, зокрема жирних (м’ясо й м’ясні напівфабрикати, риба та рибні напівфабрикати, птиця, масло, сир та ін.). У таку плівку хліб можна упаковувати гарячим, при цьому залишається хрумка скоринка і продукт може зберігатися до 5 діб.

Стрейч плівка оптом — вигідна пропозиція від компанії «ПАКОН». Щоб придбати продукцію найвищої якості, потрібно заповнити форму на сайті компанії чи зателефонувати за контактним номером.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
23.12.2022 17:23 831
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.