Підготовка стін під фарбування: основні етапи

Вчера в 11:46
121
Підготовка стін під фарбування: основні етапи
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Дотримуючись рекомендацій, можливо самостійно підготувати стіни і отримати гарний результат. Якісна підготовка — запорука якісного ремонту.

Підготовка стін до фарбування — це фундамент для створення ідеального інтер'єру. Незважаючи на те, що цей етап може здаватися рутинним, саме від нього залежить, як довго триматиметься фарба, наскільки рівномірно вона ляже на поверхню і як довго збереже свіжий вигляд. Правильно підготовлені стіни — це гарантія того, що ваш ремонт буде не тільки естетично привабливим, але й довговічним.

Готуємо стіни до роботи

Перший і найважливіший етап підготовки стін — це очищення від усіх попередніх покриттів, пилу та забруднень. Старі шпалери можна видалити за допомогою спеціальних засобів, які розм’якшують клей. Міцні шпалери можуть потребувати додаткового змочування водою та використання шпателя. Стару фарбу видаляють за допомогою будівельного фена або спеціальних засобів.

Особливу увагу приділяють кутам, стикам та плінтусам. Якщо на стінах є жирні плями, то знадобиться мильний розчин або спеціальний засіб для знежирення.

Вирівнюємо поверхні 

шпаклівка стін

Після очищення стіни необхідно уважно оглянути на наявність тріщин, нерівностей та інших дефектів. Шпаклівка дозволяє усунути всі ці недоліки, створивши ідеально рівну поверхню, готову до фарбування. Вибір шпаклівки залежить від розміру дефектів: 

  • для великих тріщин використовують стартову шпаклівку;
  • для фінішного вирівнювання — фінішну. 

Після її висихання поверхню шліфують у кілька етапів, поступово зменшуючи зернистість сітки, аби досягти ідеальної гладкості поверхні. Для цього етапу роботи знадобиться шліфувальна сітка або машинка.

Завершується процес вирівнювання стін їх ґрунтуванням. Ґрунтовка використовується для кращої адгезії фарби, а також вирівнює всмоктувальну здатність поверхні.

Естетична та захисна складова

Для створення оригінальних текстур та ефектів використовують декоративні штукатурки. Вони бувають різної фактури та кольору, що дозволяє втілити будь-які дизайнерські ідеї. Магазин будівельних матеріалів у Києві пропонує широкий асортимент декоративних штукатурок, які дозволять створити неповторний інтер'єр у будь-якому стилі: від класичного до сучасного мінімалізму.

нанесення декоративної штукатурки

Крім цього, перед фарбуванням стіни можна додатково обробити для покращення їх міцності. В приміщеннях з підвищеною вологістю доречним буде обробка стін спеціальними антисептичними засобами для захисту від грибка, цвілі та бактерій. 

Фінальний штрих: фарбування стін

Вибір фарби залежить від типу приміщення та бажаного ефекту. Для житлових кімнат зазвичай використовують водоемульсійні фарби. Перед використанням фарбу необхідно добре перемішати, а потім наносити валиком або пензлем у кілька шарів, даючи кожному шару добре висохнути. Для отримання рівного покриття використовують малярську сітку.

Дотримуючись цих рекомендацій, можливо самостійно підготувати стіни і отримати гарний результат. Пам’ятайте, якісна підготовка — це запорука якісного та довговічного ремонту. 

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
Вчера 11:46 121
5.0 // 3
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.