Поради щодо ремонту кухні

28.10.2023 в 19:45
562
Поради щодо ремонту кухні
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Як змінити зовнішній вигляд кухні? Наші рекомендації допоможуть грамотно підійти до розв'язання цього питання.

Будинок – це місце, куди завжди хочеться повертатись. Тиха, комфортна та затишна гавань. Іноді власники приватних будинків та квартир вирішують удосконалити своє затишне гніздечко. Наприклад, здійснюють перепланування житла. Часто цій процедурі піддають кухню. Як змінити зовнішній вигляд цієї кімнати? Наступні рекомендації допоможуть грамотно підійти до розв'язання цього питання.

Розміри кухонних меблів

Ще до перепланування господарі повинні знати розміри своїх кухонних меблів. Це допоможе заздалегідь визначити, скільки вільного місця залишиться у приміщенні. Фахівці радять розміщувати високі меблі та техніку недалеко від робочої зони. Якщо мийку, обробний стіл, плиту та шафи для підлоги не вдається розмістити в одній зоні, потрібно переглянути свої розрахунки. У такому разі робоча зона має бути кутовою. Всі нюанси щодо розміщення меблів обговорюються ще на етапі складання дизайн-проєкту. У такий спосіб вдасться уникнути нових труднощів.

ремонт кухні

Упорядкування дизайн-проєкту

Це один із головних етапів у цій справі. Рекомендують скористатися послугами досвідченого дизайнера. Фахівці знають, як найкраще впоратися із поставленим завданням. Дизайнер обізнаний, на яких законах базується функціональність кухні. Майбутній проєкт формується виходячи з цих постанов.

Вологість приміщення

Кухня, як і ванна, відома високим рівнем вологості. Тому стіни та стелю краще робити з вологостійких матеріалів. Тоді на кухонних поверхнях не буде згодом накопичуватися жир і кіптява.

Особливості вибору меблів

Перед початком запланованих робіт необхідно грамотно вибрати кухонні меблі. Слід пам'ятати про вищезгадану робочу зону. Основні меблі повинні ідеально вписуватися в так званий господарський плацдарм. Експерти спонукають господарів житлових апартаментів пам'ятати прості правила.

Наприклад, загальна довжина робочого простору не перевищуватиме шести метрів. Якщо в зазначені розміри не вписуються певні кухонні меблі, то їх рекомендують встановити в іншому зручному місці.

Чого варте перенесення газової плити. Потрібно запастися спеціальним кабелем і газовим гнучким шлангом. Ретельно продумується схема електропроводки. Заздалегідь обмірковують розташування розеток і вимикачів.

ремонт кухні

Витяжка

Незамінний атрибут сучасної кухні. Завдяки витяжці на кухні завжди панує свіже та приємне повітря. Під час ремонту варто поновити її. На ринку є витяжки різних видів. Часто можливості такого пристрою залежить від його вартості. Найбільш прийнятними за ціною є стандартні моделі. Принцип роботи витяжки простий: повітря потрапляє у систему фільтрів, та був повертається до приміщення. Єдиний недолік розробленої системи – швидке зношування фільтрів. Деталь має змінюватися через кожні два місяці. Сама витяжка коштуватиме 50 доларів.

Існують також купольні витяжки. Тут брудне повітря, що потрапило у витяжку, виводиться через вентиляцію. І все ж таки найбільш зручними вважаються вбудовані моделі. Їх можна приховати у шафі від сторонніх очей. Така витяжка підходить, якщо вентиляційний отвір знаходиться надто далеко.

Роботи з перепланування кухні складаються з кількох етапів. Насамперед необхідно позбутися старої комунікації. Видаляють шпалери, кахельну плитку, старі розетки, стелі, вимикачі та старі підлоги. Помешкання очищають від зібраного сміття.

Встановлення нової комунікації

Процес багатогранний і включає різні види робіт. Спочатку вирівнюють стіни. Часто на кухні встановлюють навісні меблі, тому для стін краще використовувати гіпсокартон.

Потім удосконалюють підлогу. Розчин для вирівнювання використовується залежно від рівня перепаду поверхні. Якщо перепад незначний, допустиме застосування звичайної цементної стяжки. В інших ситуаціях рекомендують використовувати цементно-піщану стяжку. Коли відхилення не більше 3 см від норми, розчин додають керамзит. Завдяки сучасним технологіям цементні стяжки тверднуть за п'ять днів. Спеціальні суміші дозволяють негайно розпочинати ґрунтування основи та укладання поверхні.

Наступні роботи будуть пов'язані зі стелею. Фахівці радять обирати вологостійкий гіпсокартон. Практичний та прийнятний за ціною матеріал збереже приємну атмосферу на кухні. Підвісні стелі дозволять встановити вентиляцію та світильники у зручному та непомітному місці.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
28.10.2023 19:45 562
4.6 // 5
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.