Реабілітації наркозалежності

05.11.2022 в 10:47
533
Реабілітації наркозалежності
Ілюстрація
Отримавши ці знання та інтегрувавши їх у власне життя, залежна людина отримує добрі шанси на збереження тривалої ремісії та та збалансованого життя.

Наркоманія — це особлива, деструктивна форма поведінки людини, при якій він безконтрольно вживає психоактивні речовини (наркотики), метою вживання є отримання ейфорії та уникнення проблем.

Лікування наркозалежності починається з проведення діагностики фахівцями наркологічного або реабілітаційного центру з метою отримання повної інформації про перебіг хімічної залежності для складання найбільш ефективної програми одужання.

У більшості випадків залежній людині для відновлення нормального функціонування організму людини необхідно провести детоксикацію. Детоксикація не є повноцінним лікуванням наркоманії, а є лише першою фазою реабілітації наркозалежного.

Методи реабілітації наркозалежності

Одним із найефективніших методів реабілітації наркозалежності є психотерапія в наркологічному чи реабілітаційному центрі. Багато форм поведінкової психотерапії можуть допомогти людині, яка бореться з цими проблемами, навчитися керувати своєю поведінкою та набути навичок саморегуляції, які можуть пом'якшити симптоми залежності. Для тих, хто вже потрапив у проблему наркоманії, використовуються такі методи лікування, які можуть допомогти людині кинути вживати наркотики чи алкоголь, жити тверезо та отримати контроль над своїм характером.

Методи реабілітації наркозалежності

У Києві працює велика кількість приватних реабілітаційних та наркологічних центрів, які надають послуги з реабілітації наркозалежних. У всіх методах реабілітації хімічної залежності фахівці допомагають клієнту отримати такі інструменти для боротьби із залежністю:

  1. Навички поведінкового самоконтролю — до них належать поведінкова згода та спільна постановка цілей, виконуючи які покращуватиметься якість життя залежної людини.
  2. Способи та інструменти для запобігання зриву.
  3. Аналіз свого життєвого шляху. Даний інструмент допоможе залежній людині провести аналіз свого життя, і зрозуміти в яких місцях він припустився помилки та де бере початок її хімічна залежність.
  4. Інструменти боротьби з тягою.
  5. Інструменти самосвідомості та саморегуляції.

Отримавши ці знання та інтегрувавши їх у власне життя, залежна людина отримує добрі шанси на збереження тривалої ремісії та довгого, насиченого, комфортного та збалансованого життя!

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
05.11.2022 10:47 533
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.