Рекомендації щодо вибору камінних топок Defro

03.03.2023 в 18:34
2161
Рекомендації щодо вибору камінних топок Defro
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Щоб правильно обрати камінні топки, варто звернути увагу на особливості його конструкції. Читайте рекомендації у матеріалі.

Печі-каміни DEFRO стали популярними серед українських споживачів. Польський виробник забезпечує високий рівень якості та підтримує збалансовані ціни на свою продукцію. Щоб правильно вибрати таке обладнання, варто звернути увагу на особливості його конструкції.

Спосіб опалення

камінні топки Defro

Класичні камінні топки DEFRO нагрівають повітря за допомогою вбудованих теплообмінників. Така конструкція називається повітряним опаленням. Вона проста, дешева та зручна в обслуговуванні, однак має обмежену функціональність — тепло розподіляється тільки в одному приміщенні, тоді як сусідні кімнати можуть лишатися відносно холодними.

Водяні камінні топки DEFRO Home оснащуються «сорочкою», у якій циркулює рідина. Їх можна використовувати як твердопаливні котли.

Під'єднавши до них самопливний контур або систему опалення із циркуляційним насосом, ви можете обігрівати весь дім одночасно. Такі моделі дорожчі, однак вони ідеально підходять для великих будинків, котеджів, мініготелів та інших подібних об’єктів.

Конфігурація

За конструкцією, розташуванням і способом монтажу печі-каміни DEFRO можуть бути:

  • Фронтальними (закритими) — дверцята розташовані тільки з одного боку. Такі моделі вважаються найзручнішими, найдешевшими та найпрактичнішими.
  • Кутовими — з додатковим склом справа чи зліва. Це декоративний елемент, що дає можливість милуватися яскравими сполохами вогню та відблисками на стінах.
  • Потрійними — зі склом з обох боків. Красиві моделі, які можна зробити центральною частиною інтер’єру. Вони самі по собі слугують окрасою приміщення.
  • Наскрізними — з дверцятами з обох боків. Підходять для опалення у двох кімнатах одночасно. Монтуються в перегородку, рівномірно розсіюють тепло на великій площі. 

На що ще звернути увагу

камінна топка Defro

Компанія «Дім тепла» пропонує широкий асортимент камінів і печей DEFRO. Вибираючи їх, варто визначитися з такими параметрами:

  • Спосіб відчинення дверцят. Бічне забезпечує зручний доступ до внутрішньої камери, полегшуючи очищення топки. Гільйотинне (вертикальне) дає можливість обслуговувати обладнання навіть в умовах обмеженого простору.
  • Підведення повітря ззовні забезпечує ефективне горіння в закритій топці та запобігає створенню зворотної тяги. Це підвищує рівень безпеки, унеможливлюючи потраплянню продуктів згоряння в житлові приміщення.
  • Діаметр димоходу. Оптимальний розмір каналу залежить від продуктивності камінної топки та розмірів дверцят. У котлів польського бренду DEFRO він коливається від 150 до 250 мм. Цього достатньо для безпечної експлуатації системи опалення у приватному будинку. 

Звичайно, вибір залежатиме й від дизайну пристрою. Важливо, щоб він поєднувався зі стилістикою інтер’єру кімнати.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
03.03.2023 18:34 2161
4.3 // 3
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.