Що таке самоприйняття і чому це важливо для кожного

31.12.2023 в 12:41
549
Що таке самоприйняття і чому це важливо для кожного
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Щоб припинити себе постійно оцінювати й порівнювати з вигаданими стандартами, потрібно знати як зрозуміти себе та полюбити.

На жаль, більшість людей переслідує багато поганих думок. Вони гадають, що ніколи не зможуть достатньо заробляти, не зможуть виглядати як голлівудська зірка, не знайдуть супутника життя. Внаслідок таких переконань вони потрапляють у «пастку» і справді нічого не досягають. Наразі понад 300 мільйонів людей стикаються з цим. Якщо ви маєте таку проблему, можна відвідати сайт https://aboutu.live і знайти психолога, який допоможе розібратися в проблемі.

З чим пов'язана поява таких думок

Це є безпосереднім наслідком того, що основний сенс нашого життя зводиться до відповідності чужим очікуванням. Спочатку це очікування батьків, які вважають, що ми поступаємося іншим дітям, потім «не правильні» другі половинки, а потім «токсичні» друзі, які нав'язують свою думку. Якщо ми не відповідаємо певним стандартам, то з поступовим нашим дорослішанням рівень стресу безперервно зростає.

Французький соціолог П'єр Бурдьє, вивчаючи стресову поведінку людей, запровадив термін «габітус» - це те, як людина визначає своє місце в житті й що для нього залишається недосяжним. Це призводить до того, що ми опиняємось у заплутаній мережі помилкових цілей та очікувань.

 

Що таке самоприйняття і чому це важливо для кожного

Що робити у такій ситуації

Щоб припинити себе постійно оцінювати, порівнювати з вигаданими стандартами, слідкувати за відповідністю, потрібно знати як зрозуміти себе та полюбити. У цьому можуть допомогти такі поради:

  1. Потрібно спробувати зрозуміти, що ви – унікальні. Хтось вміє чудово грати на музичному інструменті, хтось розуміється на науці, у когось виходить програмувати – ми всі різні. Тому вам потрібно зрозуміти свої сильні сторони та розвивати саме їх.
  2. Не порівнюйте себе та інших. Справа в тому, що завжди є хтось розумніший, красивіший і багатший. При чому у кожного знайдеться така людина. Тому порівнюйте себе з минулим і прагніть до самовдосконалення.
  3. Не зациклюйтесь на своїх помилках. Варто прийняти їх та пробачити себе. Це допоможе знизити емоційний стрес та покращити якість життя.
  4. Оточуйте себе правильними людьми. Як не крути, але оточення здатне впливати на кожну людину. Тому краще, щоб воно впливало в позитивному ключі, при цьому варто розірвати всі токсичні зв'язки.

Якщо з прийняттям у вас проблеми, обов'язково потрібно відвідати фахівця. Варто вибирати грамотного психолога, який має великий досвід і зможе допомогти вирватися із замкнутого кола, рухатися вперед і навчить приймати себе.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
31.12.2023 12:41 549
4.5 // 2
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.