Військова література та її особливості

24.11.2023 в 21:53
403
Військова література та її особливості
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
До жанру військової літератури входять не тільки книжки про війну, оборону чи зброю, але й також офіційні документи та накази ЗСУ.

Військові книги займають особливе місце у сучасній літературі. Головною особливістю є те, що їх пишуть люди з реальним бойовим досвідом. Читаючи їх, можна отримати багато корисної інформації та практичних порад.

Що відноситься до військової літератури?

До цього жанру відносять такі теми:

  • Підручники і посібники для військових.
  • Накази МОУ та ЗСУ.
  • Книги з військової медицини.
  • Книги з цивільної оборони.
  • Книги про зброю.
  • Аналітика військових дій.
  • Історичні книги про війни різних часів.
  • Військові стандарти.
  • Біографії військових.
  • Розповіді учасників чи свідків бойових дій та ін.

Якщо узагальнити, то військовою літературою можна вважати більшість книжок, що стосуються війни, зброї чи оборони, і містять лише реальні дані. Але, як вже було відзначено вище, до цього жанру входять також сучасні офіційні документи Збройних Сил.

Накази МОУ та ЗСУ

Всі офіційні накази зсу видаються у друкованому форматі для більш зручного вивчення. Такі книжки можна тримати в кабінеті або носити з собою, щоб читати при нагоді. Примірники наказів обов’язково мають бути у всіх офіційних установах.

Центральним органом виконавчої влади України є Міністерство оборони, тому накази, які воно видає, стосуються всіх видів діяльності та функціонування ЗСУ. Генштаб Збройних Сил України напряму відповідає за військове керівництво та забезпечує координацію всієї структури. Накази Генштабу спрямовані на забезпечення всіх видів діяльності підрозділів, що входять на складу ЗСУ.

накази зсу

Оскільки всі накази МОУ та ЗСУ є офіційними документами, всі військовослужбовці та цивільні, що задіяні в оборонній галузі, мають обов’язково з ними ознайомитися та забезпечити виконання наказів.

Де купити військові книги?

У звичайних книгарнях рідко можна знайти великий вибір даного жанру. Тому, щоб не гаяти час, доцільніше відразу звертатися до спеціалізованих крамниць. В Україні найбільш повний асортимент пропонує інтернет-магазин військової літератури War Books. Тут можна знайти всі офіційні видання, а також багато корисних та цікавих книжок на військову тематику.

Замовити книги можна у будь-яку точку України та навіть за її межі. Доставку виконують Нова Пошта та Укрпошта. Для мешканців та гостей Києва доступний самовивіз з офісу компанії. Сплатити замовлення можна будь-яким зручним способом. При виявленні поліграфічного браку книжки можна повернути протягом 2 тижнів, обмінявши їх на нові примірники чи повернувши гроші.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
24.11.2023 21:53 403
4.4 // 5
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.