Вимоги до жіночого одягу в різний час

31.05.2022 в 18:52
705
Вимоги до жіночого одягу в різний час
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
В статті поговоримо про про еволюцію одягу для жінок.

Одяг — це чудовий спосіб виразити індивідуальність, підкреслити власний стиль та подбати про свій щоденний комфорт. Та чи завжди це було так? Жіноча мода зазнала суттєвих змін, і трансформувалась до невпізнаваності за останнє століття. Тож поговорімо про еволюцію одягу для жінок більш детально.

Жіночий одяг: як це було колись?

З давніх-давен, суспільство встановлювало певні норми зовнішнього вигляду для жінок. Релігія, соціальні та побутові умови формували те, яким має бути “правильний” жіночий одяг. В доантичний період жіночий та чоловічий одяг мало чим відрізнявся між собою. Проте жіноче вбрання було довшим. Зазвичай, дівчата носили туніки та сукні, приталені у верхній частині, та розширені — у нижній.

В часи античності, жіночі гардероби поповнилися спідницями, а також жакетами з глибокими вирізами. Пізніше, в епоху Середньовіччя, одяг для жінок стає дуже скромним. Жінки та юні дівчата були змушені носити довгі сукні з рукавами, які повністю закривають усе тіло. Таке вбрання одягали навіть у спеку.

історія жіночого одягу

Певна революція у світі жіночої моди відбулася вже у 20 столітті. В ті часи, жінки прагнули змінити свою соціальну роль у суспільстві. Вони хотіли навчатися, отримувати хороші посади, заробляти достатньо грошей та жити активним життям. Одяг почав відповідати потребам жінки, став більш комфортним. Зникли нефункціональні елементи, які сковують рухи та спричиняють дискомфорт. 

На полицях магазинів тогочасних магазинів можна було побачити штани, більш зручні моделі суконь та взуття. Згодом у жіночому гардеробі з'явилися брючні костюми, короткі спідниці, комбінезони.

Мода стала максимально схожою на сучасну ближче до кінця століття: у 80-90 роках. Тоді на перший план вийшли комфорт, зручність та якість. Такі тенденції збереглися й дотепер. 

Які вимоги до сучасного жіночого одягу?

сучасний жіночий одяг

Сучасне суспільство не висуває суворих вимог до жіночого (та й чоловічого) гардеробу. Саме тому, кожна людина має можливість одягатися так, як зручно саме їй. Обирати не лише фасон, а й колір та стиль одягу, орієнтуючись лише на власні вподобання. Жінки надають перевагу вбранню, яке не перешкоджає активному повсякденному життю.

На першому плані — якісні натуральні матеріали, комфортний крій, стильний фасон. Українські бренди підтримують такі тенденції, та пропонують клієнткам одяг, який не лише комфортний, а й естетичний. Тому обирайте вбрання, яке подобається саме вам, та створюйте свій неповторний стиль!

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
31.05.2022 18:52 705
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.