Як обрати моторну оливу: поради

16.07.2023 в 01:17
721
Як обрати моторну оливу: поради
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Але перед тим, як скористатися оливою, варто ознайомитися з деякими тонкощами та особливостями.

Для того, щоб забезпечити нормальну роботу двигуна й збільшити його робочий ресурс, необхідно використовувати відповідну мастильну рідину. Автомобілісти-новачки часто стикаються з проблемою вибору відповідного моторного масла. Купити моторну оливу, наприклад, з в’язкістю 10W-40 нескладно. Але важливо розуміти, які показники варто оцінювати.

Особливості класифікації 10W40

По суті, якісна напівсинтетична моторна олива для двигуна 10W40 може бути використана цілий рік (не тільки взимку, а й у літній період). Наявність літери "W" означає, що застосовуватися це мастило може і взимку. І витримує таке мастило досить сильні морози. При цьому не втрачає технічних властивостей. Мастила такого типу досить часто використовують автомобілісти, у яких транспортний засіб з великим пробігом.

Якими відмінними особливостями та перевагами має моторне масло 10W40

Цей різновид мастильного матеріалу може бути використаний незалежно від того:

  • який саме тип двигуна встановлений;
  • яке паливо використовується.

Але перед тим, як скористатися оливою, варто ознайомитися з деякими тонкощами та особливостями. Фахівці зазначають, що потрібно обов'язково враховувати не лише показники стійкості, а й густину. Це дозволить купити найкращий мастильний матеріал.

Як обрати моторну оливу: поради

ТОП ключових характеристик

До переліку входять декілька, які мають найбільше значення:

  1. Різноманітні види основ. Варто враховувати, що з підготовки мастильних матеріалів можуть застосовуватися ті чи інші речовини. Так, олії можуть бути мінеральними, напівсинтетичними або синтетичними. І кожен вид олії може використовуватися в тому чи іншому випадку.
  2. Температурні показники. Деякі олії можуть застосовуватися в сильні морози, інші — тільки за плюсової. Щоб виключити марну витрату коштів, варто ознайомитися з температурними межами, що діють.

Якісне мастило сприяє утворенню своєрідної плівки, за допомогою якої можна забезпечити надійний захист силового агрегату від негативного впливу продуктів розпаду. Цей момент особливо важливий, якщо автомобіль протягом тривалого часу не експлуатується.

Власники автотранспортних засобів можуть самостійно здійснювати вибір мастильних матеріалів. Якщо ж людина тільки недавно почала користуватися автомобілем, то найкраще звернутися до фахівців. Вони зможуть дати цінні поради, а також допоможуть з вибором кращої моторної олії.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
16.07.2023 01:17 721
5.0 // 2
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.